AKUSTİK SÜNGERLER

19-04-2022 15:31
AKUSTİK SÜNGERLER

AKUSTİK SÜNGER

Zamanımızın birçoğunu geçirdiğimiz alanları daha yaşanır hale getirmek için, rahatsız edici gürültülerin ortadan kaldırılması hepimizin olmazsa olmazıdır.

Akustik süngerler; ses yalıtımı sağlayan, ortamda oluşan çınlamayı engelleyen, akustik ses kalitesini arttıran, sesleri düzene sokan ve düzenli bir akustik sağlayan, açık hücreli ses emici özellikte olan, şık ve dekoratif bir üründür. Yanmaz özelliğe sahip olan akustik süngerler bünyesinde poliüretan veya melamin barındırmaktadır. Genelde çift taraflı bantlarla uygulanabilen bu süngerleri ayrıca kendi özel yapıştırıcıları ile de kullanabilirsiniz. Bu yapıştırıcılar reçine bazlı solüsyon yapıştırıcı vasıtasıyla uygulanmakta, nem aldığında da ağır metaller içermediğinden küflenme yapmayan yapıya sahiptir.

Akustik sünger ve çeşitleri, kullanılacak alana uygun olarak seçilir ve özel yapıştırıcıları ile rahatlıkla istenilen bölgeye uygulanabilir. Kullanım alanı olarak çok yaygın bir ağa sahip olan akustik süngerler başlıca olarak, her türlü stüdyo kullanımına, evlerde, inşaatlarda, sinemalarda, tiyatrolarda, kültür merkezlerinde, hastane odalarında, MR odalarında, jeneratör kabinlerinde, klima kabinlerinde vb. yerlerde kullanılmaktadır.

Akustik süngerler, sünger çeşidi olmaktan ziyade projelendirildikleri ortamlar için iyi ses izolasyonunun yanında aynı zamanda da dekoratif özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Akustik süngerler yangına karşı da dayanıklı yapılarıyla süresiz olarak kullanılma fırsat olanağı da vermektedir, ayrıca zehirli gaz içermemekte olan bu süngerler çok yüksek hava akımlarında aşınmama özelliğine de sahiptir. Bu özelliklerle beraber tercihlere göre seçilebilecek akustik süngerler vardır.

Yumurta Akustik Sünger

Mekanlarda bulunan akustik sorunlarını çözmek için tercih edilen yumurta akustik süngerler, ses problemini çözmesinin yanında dekoratif anlamlarda da katkı sağlamaktadır. Ayrıca yumurta formatına dönüştürülmüş bu süngerler akustik verimlilik için en çok tercih edilen akustik sünger konumundadır. Stüdyolar, toplantı salonları, kütüphaneler başlıca yumurta süngerlerin uygulanan başlıca mekanlardır.

Piramit Akustik Sünger

Ses yalıtımları için kullanılan farklı tercihlerden biridir. Piramit akustik süngerler ses yalıtımı için önemli bir etki sağlarken, uygulama bakımında da oldukça rahattır. Özellikle müzik sektöründe fazlasıyla kullanılan piramit akustik süngerler hem alçak hem de yüksek frekanslar için oldukça uygun bir yalıtım sağlamaktadır. Piramit akustik sünger aynı zamanda yanmaz özelliğe de sahiptir.

Akustik süngere hemen göz atmak için Akustik Sünger bağlantısını kullanabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.